Vogels kijken in het Waalbos

Vogels kijken in het Waalbos

RIDDERKERK - Zondag 10 oktober organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een vogelexcursie in het Waalbos. Er zal een wandeling worden gemaakt van ± twee uur, waarbij aandacht zal zijn voor alle vogels die onderweg gezien worden.

In deze tijd trekken veel vogels van het noorden door naar het zuiden, waardoor in deze periode hele bijzondere waarnemingen gedaan kunnen worden. Op hun tocht naar het zuiden zoeken de vogels een goede plek om een paar dagen te verblijven en zich te voeden alvorens door te reizen naar het zuiden.

Koperwiek

Het Waalbos is hiervoor een goede plek. Er zijn diverse beflijsters gezien, maar ook een draaihals. Vanwege de grote hoeveelheid bessen die nog aan de struiken hangen, zijn daar ook veel bessen etende vogels te zien zoals staartmeesjes, koperwiek, kramsvogels en lijsters te zien.

De excursie start om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis, donatie welkom. Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken... De Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied.

Tekst & beeld: De Combinatie

Nieuwsbrieven

Klik op een van de buttons om de nieuwsbrief te bekijken.

Nieuwsbrief ontvangen?
U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar info@onswaalbos.nl.

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017