Zaterdag 23 december - Midwinterhoornwandeling door het Waalbos

Zaterdag 23 december organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een midwinterwandeling door het Waalbos. Het Waalbos ligt in Rijsoord en is in mei 2017 geopend en overgedragen aan Staatsbosbeheer. De laatste werkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en binnenkort zal het vee het gebied in gaan.

Om de winterse sfeer te benadrukken zijn de Westlandse Midhoornblazers aanwezig tijdens de wandeling. Zij zullen op verschillende plaatsen in het gebied staan en wisselen elkaar af. Een midwinterhoorn is een traditioneel houten blaasinstrument waarop een eenvoudige melodie wordt geblazen. Er wordt alleen geblazen tussen de eerste zondag van de advent ("anbloazen") en Driekoningen (6 januari, "afbloazen"). Vroeger werd de midwinterhoorn ook als communicatiemiddel gebruikt om de boeren bijeen te roepen  en in de grensstreek om smokkelaars te waarschuwen voor de politie. Het unieke oergeluid van de midwinterhoorn zal zaterdag 23 december door het Waalbos galmen. Nu het nog een vrij open gebied is zal het geluid ver dragen.

We zullen een wandeling van ca 1,5 tot 2 uur maken waarin informatie over het gebied en de natuur zal worden gegeven. Er wordt om 10.00 uur verzameld op het parkeerterrein van het Waalbos, wat ligt achter het parkeerterrein van restaurant Ross Lovell en naast Waalweg 3 te Rijsoord. We zijn naar schatting om 12.00 uur terug op het parkeerterrein. Onderweg wordt een warme drank (gluhwein of chocolademelk) aangeboden.

Kosten voor deelname bedragen €2,50 voor donateurs en €5,- voor anderen. Aanmelden voor deze unieke tocht kan bij cpgroshart@gmail.com of via 0180-428262.

 

© 2017 - Stichting Natuurbeheer Waalbos. Alle rechten voorbehouden. Website door Djen Design